Despre terapia cu energie

Ce inseamna terapia cu energie si de ce am apela la aceasta metoda complementara?

Imi doresc ca fiecare dintre noi, cand vine vorba de terapie cu energie, sa aiba macar o schita in creion asupra subiectului.
Cred ca primul lucru care este necesar sa fie clar este acela ca orice afectiune are 3 nivele de instalare la noi:

In primul si in primul rand fiecare afectiune se instaleaza intai la nivel energetic. Ce inseamna asta? Asta inseamna ca starea de sanatate a cuiva este afectata in mod negativ, se simte rau… merge sa isi faca analize si surpriza toate analizele sunt bune. De ce sunt bune analizele? Simplu: pentru ca (cu anumite exceptii) investigatiile sunt facute cu aparatura ce nu permite sesizarea schimbarilor de finete. Daca ne limitam la varianta cum spun eu “alopata”, nu facem nimic si asteptam. Neluand masuri de remediere de genul terapiilor energetice, incet incet ajungem la urmatorul nivel:
Nivelul pe care eu il numesc fiziologico-functional, nivel la care deja se poate interveni si cu masurile “alopate”. Aici deja investigatiile clasice pot descoperi buba. Din pacate, multa lume nu ia masuri nici macar la acest nivel, ceea ce duce la etapa urmatoare:
Nivelul pe care eu il numesc organic. Acest nivel este cel mai urat pentru ca deja sunt prezente schimbari majore care nici macar nu mai necesita prea multe investigatii. Multa lume ia masuri doar cand a ajuns la acest nivel.

De ce este atat de important sa intelegem care sunt cele 3 nivele?

Simplu: pentru ca mai ales daca am ajuns la nivelul 3 este insuficient sa lucram doar la nivel “alopat”, pentru ca este ca si cand ai vrea sa elimini buruienile doar taind cateva frunze. Este necesar sa gasim cauza si sa ne ocupam si de ea. Atata timp cat am stabilit deja ca primul nivel este energeticul, mai greu rezolv ceva fara sa schimb si la acel nivel. Afectiunile au la baza cauze subtile pe langa cele evidente pentru toata lumea. Vreau sa fie foarte clar inteles faptul ca la un nivel uratel este nevoie de echipa si prin asta inteleg ca medicina clasica are rolul ei si nu poate fi ignorata la nivelul 3. De aceea se si foloseste termenul de complementar si nu de alternativ sau altfel. Daca vreti o paralela, va sugerez sa va amintiti acele cazuri in care pe langa medicamente s-a recomandat un regim alimentar sau sport sau produse naturiste sau…

Cred ca o comparatie plastica este cea a cariei dentare la care daca iei masuri cand “smaltul” s-a fisurat este foarte usor, pe cand daca stai si lasi caria sa creasca este din ce in ce mai greu.

Ce fac terapiile energetice? Se ocupa de acea parte elementara si naturala care se afla la nivelul energetic si reprezinta punctul de pornire. Personal imi plac exemplele plastice, asa ca am sa recurg la unul cunoscut de toti: atunci cand avem febra primul lucru recomandat este sa bem cat mai multe lichide ceva de genul febra = foc si atunci cum rezol focul? Il sting cu apa. Metodele energetice de sprijinire a starii noastre de bine sunt foarte variate insa multe sunt asemanatoare prin baza lor. Unele metode necesita atingerea persoanei, altele nu; unele necesita prezenta fizica altele nu. Care este un alt avantaj al acestor metode energetice? Acela ca pot fi folosite pentru a ajuta inclusiv la distanta.

Putem sa ne intretinem corpul in stare cat mai buna de functionare folosindu-ne de masaj, energizare meditatie si alte tehnici mai complexe.

© Drepturi de autor - Terapie cu energie | Disclaimer