Cunvinte magice: imi pare rau

Am stabilit deja, in alt aricol, faptul ca fiecare cuvant are o vibratie, este energie asa ca tin cont de asta si folosesc acest detaliu pentru a echilibra lucruri din viata mea si implicit in univers. Pentru aceia dintre dumneavoastra care sunteti mai apropiati de religie am sa va amintesc o idee care confirma importanta cuvintelor:

„La inceput era Cuvantul si cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul […] Cuvantul era Lumina cea adevarata care lumineaza pe tot omul, care vine in lume”

Atunci cand spun „Imi pare rau” deschid o poarta catre oportunitatea de a schimba lucrurile in bine. Imi asum posibilitatea ca (si) eu sa fi gresit, ca sunt una din cauzele care au generat situatia neplacuta sau distructiva iar momentul in care fac aceasta afirmatie este momentul in care am trimis o solie de pace catre persoana cu care am o „provocare”, o solie care ar putea evita un conflict sau ar putea rezolva un conflict deja existent.

Ne este util sa ne intrebam daca ne dorim ca lumea sa ne faca rau? In ipoteza in care nu ne dorim sa ne faca altii rau noua, primul pas ar fi acela sa constientizez expresia populara „Ce tie nu iti place, altuia nu ii face” si sa ma gandesc ce pot sa fac pentru a evita facutul de rau. Daca sunt sincer (sau mai analitic) am sa constientizez ca deja am facut gafa si atunci prima intrebare fireasca este „Ce pot sa fac acum?” iar raspunsul este acela sa imi para rau si sa vreau sa schimb situatia. Acesta este punctul in care este bine sa imi trimit solia si sa spun acelei/ acelor persoane implicate ca imi pare rau.

Eu mi-am propus sa folosesc mai des cuvinte magice si sa le urmez cursul pentru a ma asigura ca imi fac partea mea la remedierea a ceva stricat sau la evitarea situatiilor neplacute. Acelasi lucru va propun sa il faceti si dumneavoastra , sa incepeti sa folositi aceste cuvinte magice, aceste formule aducatoare de pozitiv.

Atunci cand spun „Imi pare rau” imi declar inclusiv intentia de a repara greseala iar acest lucru este extrem de important. Daca cineva nu accepta asta, atunci acea persoana are o problema iar eu am sa fiu cel care scapa ieftin si si-a facut datoria. Dar haideti sa recunoastem ca majoritatea oamenilor accepta soliile de pace si implicit faptul ca recunoastem greseala, ne pare rau si vrem sa reparam.

De ce este atat de important sa folosesc aceste cuvinte? Inclusiv datorita faptului ca acest proces declanseaza o deschidere la mine si crestere a flexibilitatii. Cu cat sunt mai deschis si mai flexibil, cu atat imi cresc sansele la a rezolva lucruri si a avea o viata mai buna. Daca aveti indoieli faceti un mic experiment: luati o creanga tanara, verde si luati o creanga uscata si incercati sa le indoiti. Creanga cea verde este flexibila, se lasa indoita iar apoi revine la normal pe cand creanga uscata este rigida iar cand vreau sa o indoi se rupe.

Pe scurt: haideti sa folosim cuvintele pentru a crea binele si frumosul.

Va doresc sa reusiti sa folositi cuvintele magice si sa reactionati bine atunci cand loe folosesc altii in interactiunea cu dumneavoastra.

© Drepturi de autor - Terapie cu energie | Disclaimer