fbpx

Iubirea

Pentru unii dintre noi astazi este ziua indragostitilor asa ca o sa astern cateva cuvinte in ton cu en…. in ton cu semnificatia zilei de astazi.

Aceasta viata a noastra, in aceasta intrupare, este despre iubire. Daca e ceva ce necesita invatat si aplicat aceasta este iubirea, lectia suprema si posibil singura fiindca atunci cand aceasta lectie este invatata si aplicata restul se rezolva ca de la sine. Ziua de astazi este mai mult despre iubirea intr-un cuplu insa iubirea din cadrul unui cuplu este in stransa legatura cu celelalte tipuri de iubiri pentru ca toate sertarasele iubirii au aceiasi scanteie ce le anima. Cum spuneam unui prieten: atunci cand noi am beneficiat de iubirea parintilor, si “soarta” relatiei dintr-un cuplu in care suntem sau vom fi si chiar viata noastra vor avea alta intensitate, alta puritate si alte efecte asupra noastra si a oamenilor din jurul nostru. Da stiu, unii veti marai referitor la parinti ceea ce este trist dar deseori o realitate. Ei bine partea frumoasa a iubirii este aceea ca are 360 de grade sau mai exact are forma unei sfere si indiferent de unde incep, influenteaza in bine si restul segmentelor. Daca sunt indragostit de o persoana si o iubesc, implicit muschiul iubirii la mine creste si voi putea sa ma asigur ca eu voi oferi iubire copilului meu chiar daca eu nu am primit iubire asa cum mi-ar fi placut – pe de o parte; pe de alta parte atunci cand muschiul iubirii la mine creste voi putea sa fac pace si cu parintii si sa le ofer ceea ce poate ei nu au putut sau nu au stiut. Altfel spus iubirea este o modalitate de a-mi vindeca arborele genialogic (chiar daca nu reusesc sa il vindec tot, oricat reusesc se schimba vietile in bine).

Din punctul meu de vedere iubirea este motorul universului, este una dintre cele mai puternice energii existente in Univers. Iubirea este ca un cerc invizibil in jurul meu, un cerc de siguranta, energie, liniste etc

iubirea ne ajuta sa putem visa si nu doar sa visam ci sa transformam treptat visele in realitatea palpabila a acestui plan fizic.

Ca tot este ziua indragostitilor am sa ma adresez putin si barbatilor spunand ca multi barbati este util sa inteleaga ca exprimarea iubirii este ceva util si sanatos. Daca sunt un ditai barbatul si imi exprim iubirea fata de jumatatea mea, asta nu ma face cu nimic mai putin barbat ci din contra ararata ca am reusit sa rezolv buna parte din mizeriile pe care le avem in geamantan. De mult prea multe ori barbatii preiau tipare comportamentale pe care le manifesta fara sa constientizeze ca acel ceva nu este al lor ci al unei rude, al unui dascal – vecin – idol etc. Si inca ceva: din punctul meu de vedere manifestarea iubirii si mai exact exprimarea iubirii nu se face doar printr-un limbaj; este extraordinar daca arat/dovedesc iubirea sau daca o verbalizez doar ca este mega extraordinar daca le fac pe ambele. Cand vorbim de iubire este bine sa stim ca fiecare om codeaza si decodeaza diferit. Nu o sa intru acum in aceste detalii pentru ca este suficient sa inteleg ca celalalt este diferit si prin urmare sa ma straduiesc sa tin cont de mai multe canale. Daca ma duc in Germania o sa ma descurc bine si cu limba engleza sau chiar cu romana insa ar fi cel mai util sa exprim in germana. Exact asa este si cu iubirea este bine sa tin cont si de diferentele dintre noi oamenii.

Fiind ziua indragostitilor este momentul optim sa imi declar dragostea MIE. Sa imi fac o declaratie de dragoste ca si cand as face asta fata de alta persoana sau alta persoana ar face mie. La modul cel mai serios.

Dar mai presus de orice teorie: zambiti, radeti, pupati, sarutati, oferiti o floare, o mangaiere…lucruri simple. Sunt intr-o relatie? Sa manifest eu iubirea fata de mine si jumatatea mea. Nu sunt intr-o relatie? Super, manifest iubirea fata de propria persoana. Mai pot sa manifest fata de cea mai buna prietena sau cel mai bun prieten; esenta iubirii este in orice fel de iubire.

Cand am spus la inceput ca “ astern cateva cuvinte in ton cu en…. in ton cu semnificatia” am facut-o intentionat pentru ca in ton cu energia zilei putea sa fie si de rau nu doar de bine. Este o zi in care multa lume este foarte trista ca este singura si in jur vede cupluri ceea ce ii creaza suferinta. Riscam sa intram in rezonanta cu acei oameni asa ca faceti ce am sugerat pentru a nu intra in rezonanta cu acele persoane. Este o zi in care multa lume este revoltata de Valentines Day ca nu e romanesc si emite doar chestii negative , chestii cu care riscam sa intram in rezonanta si este nevoie sa refuzam intrarea in rezonanta cu ce nu ne este util.

Haideti sa pornim de la noi insine, sa continuam cu jumatatea noastra si cu cei dragi.

Va doresc sa aveti parte de multa iubire. Atat oferita cat si primita

© Drepturi de autor - Terapie cu energie | Disclaimer