Despre Terapie cu Energie
cine suntem si povestea noastra

Salutare!

Ma bucur ca sunteti musafirul meu, in acest loc special pentru mine. Pentru inceput, haideti sa facem cunostinta: numele meu este Stefan Vanja si in prezent fac tot posibilul pentru a ajuta oamenii sa isi rezolve problemele de sanatate sau de alta natura si sa fie cat mai bine informati despre acele aspecte pe care poate nu le cunosc destul de bine si care le creeaza batai de cap.

Povestea mea, pana in momentul de fata are forma unei sosele cu doua benzi: una frumoasa neteda, care te duce lin si sigur spre locul unde ai de ajuns si una mai putin frumoasa cu tot felul de gropi, denivelari si obstacole, dar care si ea te duce unde ai de ajuns. Personal, undeva in adancul fiintei mele, sunt impotriva acelei idei care spune ca greutatile ne fac puternici si ca doar cunoscand intunericul putem aprecia lumina, insa si la mine una din cele doua benzi ale soselei a fost asa; am ajuns sa studiez terapiile complementare datorita unor probleme in familie, ale mele personale si ale celor mai dragi membrii ai familiei.

Am inceput sa studiez la modul intens terapiile holistice, cele energetice in principal, datorita faptului ca medicina alopata are de prea multe ori nevoie de intariri de trupe pentru a face fata inamicului. Medicamentele au un mare rol in tratarea unor probleme medicale, insa ele singure nu reusesc prea bine sa faca fata, mai ales la bolile mai pacatoase, asta daca nu luam in calcul si efectele secundare ale lor. In urma aprofundarii terapiilor holistice, viata mea a avut o schimbare considerabila in bine, eu devenind aproape un alt om i comparatie cu cel care eram inainte.

La fel si la cei dragi mie, acolo unde medicamentele nu prea aveau efect, terapiile pe care le-am aplicat la ei au facut schimbari foarte mari de genul:

de la tusit aproape in permanenta datorita unui BPOC (obstructie bronhopulmonara), omuletul a inceput sa tuseasca tot mai rar ajungand la tusit de cateva ori sau chiar deloc;
de la stat inert in pat datorita unui amestec de AVC (atac vascular cerebral) cu infarct miocardic, omuletul a ajuns sa se poata ridica si sa mearga pe propriile picioare;
lista, din pacate, ar putea continua insa cred ca ideea este clara.
Am fost in acel punct in care disperarea era prezenta in toti porii mei asa ca am actionat pentru a contracara situatia. Din dorinta de a ma putea ajuta, de a putea ajuta membrii familiei mele, dar si pe alti oameni care ar putea avea nevoie de ajutor din exterior, am studiat diferite tehnici de vindecare. In ultimii 5 ani am lucrat pe diverse persoane, pe diverse situatii, pe diverse afectiuni; atat pe famile si prieteni cat si in cabinet. Probabil deformatia profesionala de specialist in stiinta informarii m-a determinat sa caut mai multe modalitati de a ajuta, asa am ajuns sa studiez:

  • tehnici mai noi (Karuna, Flacara Violet), dar si tehnici vechi de mii de ani (Prananadi);
  • tehnici cu caracter specific local (Inforenergetica);
  • tehnici venite din Tibet (Masaj Tibetan) sau Japonia (Reiki);
  • tehnici cu caracter crestin (Activarea Constiintei Hristice, Terapia cu lumina Hristica, Terapia cu ingeri);
  • tehnici de alta sorginte (din samanism Munay Ki si Ama Deus);
  • programare neuro lingvistica (NLP, coaching)

Din copilarie am simtit o pronuntata nevoie de a ajuta lumea, la fel cum am simtit o atractie fata de ceea ce tine de functionarea si vindecarea omului.
Intr-un fel, un mare rol l-a jucat si familia si cativa oameni foarte dragi mie, in a ma indrepta spre punctul de a fi terapeut:

Parintii mei, ambii au ales cai legate de om si natura: mama mea fiind biolog m-a facut sa inteleg multe despre corpul uman, insa, mai presus de orice, m-a invatat ca „Fiecare om este un univers aparte” lucru pe care medicina alopata il uita de prea multe ori, tratand o boala si nu un om in totatlitatea si unicitatea sa; tatal meu fiind inginer agronom m-a facut sa inteleg mult mai bine, nu doar plantele si utilizarea lor, ci si modul in care natura ne influenteaza in mod direct. In plus ambii parinti au fost pasionati de medicina, eu crescand printre carti si studii din domeniu;
Cea care a fost „bunica 2” si sotul ei erau apicultori si pasionati de plante si terapii cum ar fi presopunctura. Ei au fost cei care, copil fiind, m-au invatat cat de benefice sunt produsele apicole, de la „banala” miere pana la propolis, iar elev fiind mi-au pus in mana carti de presopunctura, ca o alternativa terapeutica la medicina alopata.

Avand in familie 3 medici si o asistenta, am avut un stimul suplimentar. De la verisorul meu, un medic deosebit, am invatat atat faptul ca uneori sunt foarte necesare unele medicamente si tratamente clasice, cat si importanta utilizarii terapiilor complementare, de la fitoterapie la terapiile energetice.

De la senseiul meu in artele martiale, de la varsta de 20 de ani am invatat mai multe despre energie si utilizarea ei, prinzand gustul pentru ceea ce tine de energii la un alt nivel; am invatat atat faptul ca energia poate fi folosita distructiv, cat si faptul ca energia poate fi folosita la vindecare si am ales sa o folosesc pentru vindecare.

Ai intrebari sau nelamuriri? Contacteaza-ne si-ti raspunde in cel mai scurt timp posibil!