7 note ale muzicii unui an mai bun

Pentru ca au trecut sarbatorile si, incet incet ne reluam activitatile si in acest an nou, va propunem sa incepem noul an dotati cu ustensile care sa ne ajute sa il facem unul minunat. De prea multe ori uitam ca fericirea noastra si calitatea vietii noastre mai depinde si de noi, nu doar de factorii externi.

Majoritatea oamenilor asculta muzica sau apreciaza muzica buna, asa ca noi vom fi mici muzicieni folosind cele „7 Note” pentru a compune muzica frumoasa in noul an.

Care sunt notele muzicii acestui an? Evident, cele 7 : do – re – mi – fa – sol – la – si 🙂

Recunostinta (Do)

Aceasta este bine sa o facem in fiecare seara inainte de culcare. Sa constientizam si sa fim recunoscatori pentru tot ceea ce avem. Cu cat suntem mai recunoscatori – cu atat atragem lucruri pentru care sa fim recunoscatori. De preferat sa notam cu creionul pe hartie sau in jurnalul personal, daca avem asa ceva.

Fiecare zi sa fie inceputul unei noi vieti (Re)

In fiecare dimineata sa constientizam ca ziua ce tocmai incepe este prima zi a noii noastre vieti, pe care putem sa o modelam pentru a fi din ce in ce mai buna si mai frumoasa. Ziua de astazi este cea mai importanta zi pentru ca este inceputul. Vorba textului: „La inceput a fost cuvantul”; exact asa sa facem si noi sa declaram universului ca aceasta este prima zi din noua mea viata, iar asta sa repetam in fiecare zi si sa actionam ca atare.

Zilnic sa aloc 3 minute in care sa nu fac nimic decat sa exist (Mi)

Indiferent de momentul ales si indiferent daca momentul o sa fie diferit ca ora, sa ma starduiesc 3 minute sa nu am activitati, sa fiu cat mai gol fara sa ma gandesc, fara sa citesc, fara sa vorbesc = doar sa stau linistit pe cat posibil cu mintea si corpul in pauza 3 minute.

In fiecare zi sa fac un compliment cuiva (un compliment sincer) (Fa)

In fiecare zi sa gasesc un detaliu care sa merite un compliment si sa emit acel compliment. Sa nu ma limitez doar la persoanele apropiate, fara a le exclude totusi. Daca vad sau simt elementul ce merita un compliment, sa trec peste retinere si sa rostesc complimentul.

Sa constientizez ce puteam sa fac mai bine si data viitoare sa fac mai bine acel ceva (Sol)

Sa fac zilnic o mica introspectie pentru a vedea ce puteam sa fac mai bine, sa tin minte diferenta si cu prima ocazie sa aplic noua varianta. Acest lucru pot sa il fac spre exemplu dupa ce termin orele de serviciu sau de curs. Preferabil sa fac constientizarea inaintea serii, in cursul zilei.

Sa iert mai des (La)

Sa decid ca merit sa imi fie mie bine si sa incep sa iert cat mai mult cu putinta. Indiferent ca vorbim de membrii familiei, colegi sau orice alta persoana care a reusit sa ne supere suficient de tare incat sa fim maraiti si sa tindem sa ne razbunam sau sa sanctionam acea persoana in indiferent ce mod, sa ii iertam.

5 minute pe zi sa respir in mod constient cu atentia la detaliile respiratiei (Si)

Sa imi aloc in mod intentionat 5 minute in care sa respir in mod natural, dar fiind atent la fluxul de aer cum intra si cum iese, fara sa ma las distras de exterior sau de ganduri. Daca la inceput rabdarea mea nu face fata la 5 minute, atunci sa impart in doua reprize de cate 2,5 minute, fara a omite in nici o zi sa fac cele 5 minute de respiratie.

Ne doresc un an minunat, cu o muzica a vietii pe placul nostru!

© Drepturi de autor - Terapie cu energie | Disclaimer