Borcanul fericirii

Cu ani in urma am gasit, la nemti daca imi amintesc bine, aceasta idee foarte buna pentru fiecare dintre noi. Ulterior am intalnit-o si la o cunostinta si cu siguranta e disponibila oricui insa eu o sa o notez si aici.

La inceput de an se ia un recipient cu capac (fie ca este borcan gol, fie ca va cumparati un vas decorativ este bine oricum) care ramane alocat acumularii de bucurii. Ideea este urmatoarea: in fiecare zi, cand traim o clipa plina de bucurie sau ceva/cineva ne induce starea de bine ( fie ca am prins un crap de 2 kg, fie ca mi-am cumparat o rochie in care ma simt ca o vedeta de cinema, fie ca m-am sarutat cu iubita printre baloane de sapun….dupa gusturile fiecaruia), luam o bucatica de hartie si notam acel ceva iar apoi impaturam hartiuta si o punem in borcan.

Acum depinde de dumneavoastra ce o sa faceti cu borcanul, din punctul meu de vedere exista doua variante:

  • la sfarsitul anului deschid borcanul si citesc toate acele amintiri care imi aduc fericire SAU
  • la sfaristul fiecarei luni (sau saptamani, de ce nu) citesc biletelele si constientizez ca am motive de fericire si…daca vreau, aleg un top 3 sau 5 si le pun in alt borcan pentru sfarsitul anului.

Poate cel mai important lucru si categoric avantaj este faptul ca sunt constient permanent de existenta acelor bucatele de pozitiv care se aduna iar de fiecare data cand le citesc, imi incarc bateriile pentru a continua sa merg spre viitor cu optimism.

Va doresc un borcan cat mai plin de „biletele”!

© Drepturi de autor - Terapie cu energie | Disclaimer