fbpx

Decizia si lupii

O sa incep aceste randuri cu un citat care suna cam asa: “ Frumosul este in ochii privitorului!”

Legea lui Tao spune ca nu exista negativ fara pozitiv si nu exista pozitiv fara negativ. Pornind de la aceste doua aspecte putem sa intelegem ca :

  • Atunci cand ne uitam dupa negativ si dupa urat = o sa gasim negativ si urat,
  • Atunci cand ne uitam dupa pozitiv si dupa frumos = o sa gasim pozitivul si frumosul.

Intotdeauna avem libertatea de a alege intre doua realitati, cea negativa sau cea pozitiva.

Pentru ca eu unul am fost un mare fan al amerindienilor in copilarie acum o sa va spun o poveste ce nu imi apartine si pe care o stiu de mult timp:

“ Intr-un sat de indieni Cherokee un baietel merge suparat la bunicul sau spunandu-i ca un coleg s-a purtat urat cu el fara motiv si asta l-a necajit tare. Bunicul i-a promis nepotelului ca ii spune o poveste care sa il ajute:

– Candva si eu am simtit multa ura fata de cei care ne-au luat totul fara sa simta o urma de tristate pentru cele facute. Dar sa sti ca ura te doboara si nu iti afecteaza cu nimic inamicul. Sa simti ura sau suparare fata de cineva este ca si cand tu ai inghiti otrava si ai astepta sa moara inamicul tau. Mult timp m-am confruntat cu aceste trairi. Este ca si cand in interiorul meu erau doi lupi. Un lup este bun si nu face nimanui nimic rau. Acesta traieste in armonie cu tot ce il inconjoara si nu lupta decat daca acest lucru este imposibil de evitat iar cand lupta – lupta corect. Celalalt lup este plin de ura si cel mai mic lucru il face sa isi piarda cumpatul luptand tot timpul cu indiferent cine. Acest al doilea lup nu reuseste sa fie altfel deoarece ura lui este prea mare si inutila pentru ca nu reuseste sa schimbe lucrurile in bine cu ura sa. De multe ori este greu sa traiesc cu cei doi lupi in mine pentru ca fiecare se starduia sa domine si sa ma influenteze.

Baietelul se uita cu ochii mari , curios la bunicul sau si il intreba:

– Care din lupi castiga bunicule?

Bunicul zambind cu iubire nepotului ii raspunde:

– Cel pe care decid sa il hranesc, acela castiga. “

Fiecare dintre noi , la un moment sau altul al vietii, are de ales pe care lup il hraneste.

Revenind la zilele noastre, la lumea moderna (ca sa nu spun evoluata) imi vine in minte un serial numit “Un varcolac adolescent” (Teen Wolf) in care putem vedea cum lupi din cele doua categorii amintite de bunicul Cherokee ajung sa se uneasca din nevoia de a avea propria haita. Putem inclusiv lua componente ale ambilor lupi pentru a devein noi mai performanti pentru vremurile acestea.

Cu toate astea eu cred ca intai este necesar sa decidem (macar) pe care lup l-am hrani (primul) ; asta o sa decida cum vom folosi calitatile lupilor pentru a ramane un alfa. Un alfa care sa aiba grija si de ceilalti.

© Drepturi de autor - Terapie cu energie | Disclaimer