fbpx

Imunitate – Rezonanta – Vibratie – Sanatate mai buna

Astazi am sa scriu despre lucruri bine de stiut in aceasta perioada si nu numai acum.

Privind in jur, am inteles din nou cat de usor suntem de dezechilibrat ca fiinte umane si cat de usor uitam care ne este potentialul real primit la nastere.

Cu aproape trei decenii in urma, mentorul meu Dan Olaru ne invata faptul ca este o greseala la fel de mare sa subapreciem un adversar sau sa il supraapreciem. Acum pun eu un accent mare pe acest aspect, sugerandu-va sa aplicati aceasta abordare corecta, fara a pune accent pe extreme.

Se doreste urias de mult ca lumea sa intre in panica si sa se promoveze disperarea, ajungandu-se pana la isterie cu subiectul virusului din zilele acestea.

Poate ca nu scriam aceste randuri daca nu observam pe piele proprie cat de mare este riscul intrarii in rezonanta si daca nu observam paralele intre diferite zone geografice ale aceleiasi tari. Realitatea este una, iar ceea ce se promoveaza este cu totul altceva; s-a promovat de cateva zile incoace ideea ca magazinele sunt goale, ca lumea se “bate “ pentru chestiile uzuale de zi cu zi, ca nu mai gasesti produse in magazine, etc. Asta este ceea ce se promova, iar eu eram in magazin si gaseai cam tot ce doreai. Dar nu despre prezenta sau absenta produselor pe raft este vorba, ci despre reactia noastra a oamenilor.

Desi am mai amintit despre intrarea in rezonanta, o sa discutam si acum putin despre acest lucru. Ca o paranteza, am sa amintesc in treacat acea teorie evolutionista care spune ca “ne tragem din maimuta”; aspect aproape credibil daca ne privim comportamentul. Revenind incet de la teoria cu maimutele la subiectul nostru, o sa va rog sa facem un exercitiu de memorie: s-a intamplat vreodata sa patiti sau sa asistati la chestii de genul – o persoana rade mult si bine, iar cei din jur incep sa rada fara motiv si fara sa stie de ce rad, doar pentru ca s-au lasat “corupti “ de rasul primei persoane? Aveti dubii ca este asa? Va propun sa experimentati cu inca o persoana, daca nu faza cu rasul atunci una mai usoara: opriti-va pe o starda mai aglomerata si priviti in sus,voi si cealalta persoana si spunand chestii de genul: “Ai mai vazut asa ceva? Spune si tu…”; o sa observati ca din oamenii care trec, unii se vor uita inspre ceea ce va uitati, altii se vor opri sa se uite la ce va uitati, altii vor evita zona, etc. Cam asa actionam de multe ori – copiind un comportament, o informatie, o parere fara ca acestea sa ne apartina sau sa le fi verificat catusi de putin.

Pentru cei care nu sunteti familiarizati cu experimentele cu diapazoane va propun sa vizionati (va rog sa va uitati pana la final) urmatorul clip video de aproape 2 minute, pentru a intelege mai bine cum sta treaba cu intrarea in rezonanta:

Atunci cand mai multe persoane au o anumita stare, de genul moralului cazut sau al panicii, se observa cu usurinta ca alte persoane vor fi influentate de acea stare a acelor persoane, lasandu-se trase in acea vibratie joasa. Aceasta se numeste intrarea in rezonanta, in acest caz intrarea in rezonanta joasa (rea). Este adevarat ca in acelasi mod se poate actiona pe vibratie inalta, insa…asa cum obisnuiesc sa spun: noi oamenii, avem muschiul mult mai antrenat pe chestiile negative decat pe pozitiv; ne reuseste mai repede si mai natural ceva contraproductiv, iar pentru ceva productiv necesita sa ne straduim muuult mai mult.

Poate va intrebati ce legatura are rezonanta si vibratia cu imunitatea si sanatatea. Are! Atunci cand vibratia noastra este una mai ridicata = eficienta noastra este una mai mare, rezistenta noastra este una mai mare si legea atractiei se manifesta pe chestiile pozitive/placate. Atunci cand vibratia noastra este una mai scazuta = eficienta noastra este una mai mica, rezistenta noastra este una mai mica si legea atractiei se manifesta pe chestiile negative/neplacute. Imunitatea noastra nu face exceptie!!! Daca stau cu ochii pe stiri nonstop si discut despre riscul existent, despre morti, despre lipsurile sistemului ceea ce reusesc sigur sa fac este sa imi scada vibratia si sa imi scada eficienta sistemului imunitar. Nu inseamna ca daca nu ma uit mereu la stiri si ma uit la comedii devin garantat invincibil, ci inseamna ca imi scad riscurile si imi cresc sansele.

Amintiti-va de acel moment in care ati vizionat un film de groaza si apoi s-a auzit un sunet mai ciudat sau v-a atins cineva de langa fara sa observati: reactia din acel moment a fost una nespecifica, ati tresarit zdravan, iar inima batea sa iasa din piept; acelasi sunet sau aceeasi atingere intamplate cand erati veseli si relaxati, au trecut fara aproape a fi observate. Corect?

Indiferent cum o privim – psihologic, energetic, bio-chimic s.a.m.d; putem face lucruri care sa ne ajute sau sa ne incurce. Pentru cei ce sunteti mai axati pe logico-rational, o sa amintesc faptul ca atunci cand stau fixat pe negativ/stiri/panica/judecari, incepe dezechilibrul la nivel de substante din corp si functionare; creste nivelul cortizolului, scade eficienta serotoninei, suprarenalele secreta intens, adrenalina isi spune cuvantul, toxinele isi fac de cap, etc.

In aceasta perioada epidemia cu virusul uratel, a fost catalogata ca fiind o PANdemie si lumea este disperata si spera in gasirea unui antidot.

Ei bine fiind vorba de o PANdemie va propun si eu o solutie complementara, sugerandu-va tot ceva cu PAN si anume un PANaceu. Panaceul propus este un patrat cu urmatoarele 4 laturi componente:

  1. Iubirea
  2. Recunostinta
  3. Credinta
  4. Iertarea

Daca este sa ii dam denumirea patratului ca un tot unitar aceasta ar fi: FERICIREA!

Aveti suspiciuni referitor la panaceu? Nu o sa mai lungesc vorba cu teorii, ci o sa va sugerez sa va amintiti, fie la dumneavoastra, fie cand ati avut ocazia sa vedeti oameni indragostiti; erau mai sanatosi decat ceilalti? Se vindecau mai repede? Se prindeau mai greu bolile de ei? Cam asta este raspunsul.

In caz ca va intrebati de ce am inceput cu iubirea si ce legatura are aceasta cu imunitatea, am sa va amintesc ca una din componentele de baza ale unui sistem imunitar eficient este ca timusul sa fie cat mai ok. Ca domnia sa timusul are legatura directa cu iubirea, deja stim.

Evident, va sfatuim sa tineti cont de toate sfaturile pertinente ale medicilor referitor la masurile de precautie si tratament. Si nu uitati expresia conform careia “Unde-s doi puterea creste”; masurile alopate merg foarte bine cu cele complementare pentru o stare cat mai buna de sanatate.

Despre alte aspecte ale imunitatii in articolul viitor.

Va dorim sanatate multa, iubire si intelepciune!

© Drepturi de autor - Terapie cu energie | Disclaimer