fbpx

Magia sărbătorilor și cadourile

De mult prea multe ori adulții tind să se ia prea în serios și uită că în interiorul lor există un copil.

Noup, deși sunt dus cu pluta nu sunt atat de dus. Acel copil interior îl recunoaște psihologia, îl recunoaște ezoterismul și aș mai putea adăuga argumente.

O să vă invoc alte motive de genul: vibrație crescută, fericire, stare de bine, reducerea riscului de boală, etc.

Știați că statistic și medical vorbind s-a observat o crește a ratei depresiei și a sinuciderilor în preajma sărbătorilor?

Credeți că acele persoane, din categoriile menționte, au avut grijă de copilul interior în perioada sărbătorilor? Eu tind sa pariez că nu.

Da, deși este trist, sunt mulți oameni care sunt singuri, fie că asta înseamnă că nu ai iubit/iubită, fie că sunt orfani, fie că nu au prieteni, fie… multe alte variante. Cu toate acestea, există multe soluții.

Nu ai iubit/iubită? – cu siguranță ai ori rude ori prieteni.

Ești orfan? – ai prieteni sau colegi sau vecini care sunt singuri.

Lista poate continua, dar nu despre aceasta este vorba, ci despre a găsi o soluție la a primi cadou de Moș Nicolae, de Paști, de Crăciun și de a avea momente frumoase de sărbători.

Probabil ați văzut prin filme chestii de genul Secret Santa, unde oamenii care se trag la sorți își fac reciproc un cadou mai mult sau mai puțin simbolic.

Este o bună variantă să stabiliți cu cineva să faceți schimb de cadouri sau să petreceți câteva ore împreună.

Există două excepții:

  • Ați reușit să faceți praf copilul interior.
  • Sunteți cu rea voință.

La varianta a doua nu mă bag, pentru că este o alegere – caz în care ar trebui să fie totul ok așa cum este, pentru că asta s-a dorit.

La prima variantă există o veste bună: tind să spun că nu ați reușit să îl ucideți, ci doar să fie uitat și trist, undeva singur într-un colț al ființei voastre – deci poate fi reactivat.

Vorba unuia dintre maeștri mei când râdea de mine „ Ești ditai huiduma și ți-ai ales cea mai mică piatră„. Ei bine da și o huidumă ca mine se bucură când are în ghetuțe ceva de Moș Nicolae, când găsește ceva sub bradul de Crăciun…

Găsiți soluții pentru a păstra viu spiritul sărbătorilor, găsiți soluții pentru a avea grijă de copilul vostru interior, găsiți soluții pentru a fi bucuroși, în loc să fiți triști. Evident există și o altă abordare… Îmi amintesc o fază în care un mare maestru a fost întrebat de către un discipol ce să facă când este foarte trist? Maestrul i-a răspuns foarte senin că atunci când este foarte trist – să ajute alți oameni care sunt foarte triști și o să fie bine. Puteți să recurgeți și la această variantă.

Pentru cei care poate sunteți atei și nu vreți să dați importanță sărbătorii creștine, vă reamintesc faptul că unele obiceiuri își au originea în perioada precreștină a diferitelor culturi, așa că relax, puteți primi și face cadouri fără să aibă vreo implicare religioasă, ci doar folosiți momentul pentru a începe de undeva.

Că tot trăim în România, ați auzit expresia – Buturuga mică răstoarnă carul mare? Ei bine cu chestii mici puteți face schimbări mari. Și, de ce să așteptați, când puteți începe în această perioadă?

Vă doresc să regăsiți copilul interior și să vă ocupați de el!

Vă doresc să redescoperiți farmecul micilor cadouri!

Vă doresc să fiți fericiți și sănătoși!

© Drepturi de autor - Terapie cu energie | Disclaimer