Viata pe pamant – stramosii

De multe ori avem tendinta sa preluam conflictele cu familia inclusiv cu cei adormiti din neam. Este si aceasta o decizie pe care daca ne-o asumam este ok doar ca de multe ori nu avem habar ce ne asumam.

Ceea ce multi dintre noi nu stiu este faptul ca aceasta viata care o avem aici pe Pamant ne ofera si posibilitati rar intalnite in alte conditii. Pentru ca ne-am nascut ca oameni pe acest Pamant avem posibilitatea de a face destul de multe pentru cei care nu mai sunt intrupati aici cu noi. Facand ceva pentru ei, lucram pe neam si implicit, se rasfrange benefic asupra noastra.

In caz ca printre noi mai sunt din cei care nu s-au inteles bine cu rudele cat mai erau printre noi sfatul meu este acela sa faceti pace cu ei, sa ii iertati. Lasati orgoliul sau orice alte chestii care va retin din a face acesti pasi si actionati! Vreau sa va fie foarte clar un lucru: EI, oricum ar fi ei, sunt parte din viata voastra ( parte care poate sa fie buna sau mai putin buna); daca nu vreti sa faceti pace cu ei, sa ii iertati…cum sa o spun eu…o spun cum imi vine: dati-va singuri o palma la fund si actionati cum asa cum va sugerez altfel este ca si cand stati suparati pe un organ si vreti sa renuntati la el si la binele vostru. Multumiti Universului ca aveti sansa sa o faceti acum.

Pentru cei la care multi sunt adormiti deja: este nevoie sa profitam de aceasta sansa uriasa pe care o avem si anume de a putea face ceva in aceasta viata pentru cei care nu mai sunt cu noi; avand mereu in minte faptul ca si cei adormiti fac parte din noi fie ca ne place ideea fie ca nu ne place asa ca, facand ceva pentru ei, facem pentru noi.

Pentru ca mie imi place sa imi fie explicat cat mai simplu, am sa mai amintesc o versiune a situatiei, versiune ce poate ne ajuta sa intelegem mai bine situatia. Fiecare din noi este un rezultat compus din cei doi parinti care, fiecare la randul sau este/era un rezultat compus a celor doi parinti ai sai si tot asa mergand pe arborele genialogic biologic vorbind. In mine exista parti din mama mea ceea ce inseamna ca daca eu sunt furios pe mama – sunt furios pe o parte a propriei mele fiinte; daca eu o iert pe mama – iert o parte a propriei fiinte.

Sfatul meu este acela de a face tot ce putem si pentru cei adormiti.

Ce putem face pentru cei adormiti?

Multe!

  • Putem sa aprindem lumanari pentru iertarea pacatelor lor (Daca sunteti crestini ortodocsi dar nu numai, atunci ati auzit cu sigur ideea de pacat ce poate merge pe 7 generatii) pacate care ne influenteaza pe noi insine nu doar pe cei adormiti.
  • Putem sa respectam obiceiurile de genul parastaselor care se fac la anumite intervale de timp dupa plecarea celor adormiti
  • Putem pune pomelnic pentru cei adormiti din neam
  • Putem sa ne facem iertarile “in suflet si cu tot sufletul” cu cei adormiti
  • Putem citi acatistul celor adormiti
  • putem da de pomana pentru sufletul lor

Fiecare lucru, oricat de mic ar parea el, conteaza foarte mult atat pentru cei adormiti dar mai ales pentru noi cei ramasi in urma lor.

© Drepturi de autor - Terapie cu energie | Disclaimer