Ziua Pamantului

Sunt sigur ca deja majoritatea dintre noi stie despre Ziua Pamantului, faptul ca incepand cu anul 1970, in fiecare zi de 22 aprilie, se celebreaza Ziua Pamantului. La inceput, Ziua Pamantului a fost marcata doar in Statele Unite; mai apoi, numarul tarilor in care au loc evenimente specifice a crescut foarte mult. Nu am sa vorbesc despre reciclare si activitatile clasice ci am sa abordez usor diferit situatia axandu-ma pe ceea ce cred eu ca este mai usor de facut si cu o eficienta mare.

Sa multumim pamantului ca ne permite sa locuim pe suprafata lui si ca ne ofera multe din cele necesare supravietuirii noastre. Cum ar fi ca noi cei 7 miliarde sa ii multumim Pamantului? Ar fi foarte bine pentru pamant dar si pentru noi. Va propun un exercitiu de iubire : sa luam o pauza de cateva minute in care sa stam linistiti si sa adunam in noi atat de multa iubire cat este accesibil fiecaruia iar apoi sa canalizam aceasta iubire catre pamant…altfel spus sa ne gandim la ceva / cineva care sa ne trezeasca iubirea (copilul nostru / locul preferat din natura ) iar apoi acea iubire sa o trimitem pamantului cu multumirea noastra pentru tot. Va propun ca acest exercitiu sa il facem mai des nu doar astazi.

Atunci cand ne plimbam undeva in natura sau observam in drumul nostru copaci / flori / plantute, sa incetinim mersul si sa le observam si sa le multumim pentru oxigenul pe care il respiram si in acelasi timp sa multumim si pamantului. Acum ca este primavara cu siguranta avem multe astfel de ocazii in care sa vedem frumusetea naturii si sa trimitem un gand bun si iubire Pamantului si naturii in general.

Acest exercitiu de trimitere a iubirii noastre catre Pamant il putem face de cate ori plecam undeva pe jos sau la drum cu un vehicol.

Exista si o parte frumoasa: daca luati o pauza si faceti acest exercitiu, dupa ce ati trimis iubirea voastra pamantului – mai ramaneti cateva clipe linistiti si vedeti cum va simtiti, este posibil sa aveti o surpriza placuta mai mare decat va puteti inchipui.

In caz ca doriti sa faceti mai mult de atat astazi in data de 22, va propun ca la ora 22 sa facem o meditatie de 10-15 minute fiecare acolo unde se afla si sa multumim pamantului oferindu-i iubire si recunostinta.

© Drepturi de autor - Terapie cu energie | Disclaimer