fbpx

De ce liturghia la biserica – partea 1

Dacă și tu te numeri printre cei care au o mare provocare în ceea ce ține de biserică, cler… și ai renunțat deja sau te gandești să renunți la această parte, există și vești bune, liniștitoare pentru toți cei aflați în această categorie. Dă-mi voie să îți prezint lucrurile dintr-un unghi total diferit, dar corect. Dacă te întrebi de ce m-ai asculta pe mine, ei bine pentru că te înțeleg mai bine decât crezi și pentru că am văzut mai multe fațete ale situației. Mai multe despre călătoria mea găsești aici: https://terapiecuenergie.com/blog/perceperea-religiei-de-ce-pot-spune-eu-altfel/

Haideți să revenim la subiectul din titlu.

Multă lume din jur este supărată pe câte un popă și experiențe mai puțin plăcute și conform unui principiu din marketing care spune că un om mulțumit o să spună la o persoană – două, iar un client nemulțumit o să spună la 7, atunci începe o campanie împotriva a tot ce este preoțime, biserică, religie etc și evident influențează pe cei din jur pe baza experienței personale.

Aici intervin câteva elemente sau factori extrem de importanți:

  • Fiecare om este un univers în parte;
  • Fiecare om are o karmă sau o soartă proprie;
  • Fiecare om are o cale cu schimbări pe care vrea sau nu să le facă.

Dacă cineva ignoră aceste elemente – face o mare greșeală.

Haideți să vă spun un rezultat la care am ajuns din experiența proprie și a oamenilor cu care lucrăm:

Este extrem de importantă decizia, hotărârea cu care merg la biserică sau la un preot. Există câteva variante:

  • Dacă cineva decide că vrea să facă schimbare în bine și să “ dea o șansă bisericii “ (am pus între ghilimele pentru că în realitate șansa este a celui implicat și nu a bisericii) atunci crește foarte mult probabilitatea să ajungă la preoți cu har și oameni deosebiți.
  • Dacă merge la biserică să vâneze greșelile unui preot sau să se convingă că acolo totul e cum nu trebuie… ei bine atunci cresc riscurile să găsească ceea ce caută.
  • Dacă și e hotărât să fie deschis, dar parcă și nu e, atunci există posibilitatea să dea peste preot de valoare însă și riscul să găsească popă.

Are sens să faceți ceva dacă decideți că vreți schimbare în bine; altfel mai așteptați. Este ca și în trafic: atunci când ajungi la o intersecție în cruce sau un sens girator, este necesar să te decizi încotro vrei să mergi, să semnalizezi și să mergi în direcția în care ai decis să mergi. După ce ai decis să mergi la stânga să nu te superi că nu ajungi la dreapta. După ce ai decis sa mergi la stânga, ai semnalizat stânga să nu te oprești în intersecție sau sens girator să te mai gândești, ci să mergi în direcția în care ai decis.

Aceasta este o mare diferență între situația persoanei X și cea a persoanei Y: decizia și acțiunea în direcția decisă.

Poate că este util să mai dau un exemplu. Dacă merg la o terasă și comand o bere Ursus să fiu ok să beau bere Ursus, pentru că după ce chelnerița deschide sticla de Ursus o să fie mai delicat să cer totuși o bere Ciucaș. Da. Pot să mă răzgândesc și după ce chelnerița a deschis și berea ciucaș și pot decide că vreu o bere Silva, însă e nevoie să îmi asum consecințele faptului că au fost deschise 3 sticle și că o să fie necesar să le plătesc pe toate 3.
Un alt aspect foarte important pe care prea puțină lume îl explică este partea referitoare la ce se întâmplă în biserică în timpul slujbei, de exemplu la Liturghie. Ei bine aici multă lume se limitează la a da vina pe preot fie că e prea tânăr, fie că e prea bătrân , fie că nu are har, etc. Da, toate acestea pot fi adevărate, însă nu neapărat foarte importante. Haideți să vă spun și de ce anume nu sunt atât de importante: pentru că mult mai important la o liturghie este ce se întâmplă energetic vorbind. Cu alte cuvinte faptul că dacă preotul are mai mult har este minunat, însă și dacă are și dacă nu are, ceea ce se întâmplă în planul energetic/non-palpabil/non-vizibil este ceea ce contează. Acest lucru este cel care ar trebui să ne intereseze și nu vârsta-vocea-experiența-cantitatea de har a preotului.

Există o liturghie îngerească pe care majoritatea oamenilor nu o văd, ci cel mult o simt. Evident că sunt și cei care pot vedea, însă nici asta nu e important. Oricât de începător este un preot – se întâmplă cele necesare pentru că preotul nu este singur, ci ajutat de îngeri de diferite ranguri.
Îmi aduc aminte cu drag de momentul în care unul din mentorii mei mi-a explicat aceste aspecte. Acel mentor al meu pentru mine a fost și a rămas o zână bună. Evident că același lucru l-am învățat de la un mare călugăr al acestui neam, un arhimandrit de excepție al cărui dar de a explica pe înțelesul omului este demn de toată lauda.

Ei bine dragilor, eu unul vă recomand cu toată convingerea să mergeți la biserică, să participați la Liturghie și asta nu doar o singură dată.

Un alt aspect pe care nu prea îl spune lumea este acela că atunci când mergeți la biserică și stați la Liturghie, beneficiați de terapie gratuită. Poate părea ciudat ca un terapeut să vă spună asta, însă acesta este adevărul.

Treceți peste ceea ce știți greșit sau peste ceea ce nu știți și mergeți la biserică și participați la liturghie, indiferent cine este preot în acea biserică. Preotul are rolul său, însă acum nu despre acest aspect vorbim, ci despre faptul că în spatele lui se întâmplă partea pentru care vă recomand să mergeți.

Dacă ați ajuns până aici cu cititul, mai citiți cîteva rânduri.

Cred că cel mai clar descris acest aspect al Liturghiei îngerești, îl puteți înțelege în scrierile rămase mărturie despre împăratul Amurat și împăratul Amfilog al Arabiei. Eu o să vă descriu pe scurt povestea, iar cei care doriți să o savurați mai bine o să găsiți, fie pe internet istorisirea, fie în cărți sau broșuri.

Ei bine in urmă cu vreo peste 900 de ani în Babilon domnea împăratul Amurat, iar în Arabia domnea împăratul Amfilog. În împărăția ambilor au fost deja prezenți creștinii. În acele vremuri în Ierusalim și Iudeea creștinii aveau neânțelegeri cu evreii necredincioși, așa că evreii din Ierusalim au considerat ca soluție să ceara ajutor și au trimis oameni în Babilon cu multe daruri să îi vorbească de rău pe creștini și spunându-i lui Amurat că aceștia îl sabotează și vor să îl distrugă. Amurat enervat la culme a dat ordin să se strângă oastea lui, iar apoi a trimis de știre și lui Amfilog să își adune oastea și împreună să distrugă Ierusalimul , să dărâme bisericile și să șteargă creștinii de pe fața pământului.

Amfilog a pornit cu cele două oști unite la atac. Au ajuns la destinație, au spulberat cetatea, iar următoarea țintă era biserica ce era înălțată deasupra Sfântului Mormânt. Spre mirarea tuturor biserica a fost ascunsă într-un mare nor cu împrejurimi cu tot. Căpetenia oștilor a mers la împărat și i-a spus că a îndeplinit misiunea cu cetatea, dar nu a găsit biserica dorită. A trimis apoi un om de încredere și acesta a găsit biserica, însă acolo era doar un preot și un ajutor ce se pregăteau de Liturghie. Omul lui Amfilog a sărit să îl omoare pe preot, însă i-au înțepenit ambele mîini, iar el s-a îngrozit. A conștientizat greșeala și a îngeninchiat și și-a cerut iertare. Preotul l-a binecuvântat, iar acesta a putut din nou să își miște mâinile. Sfetnicul împăratului s-a întors să îi povestească ce a pățit. Amfilog nu a crezut ce i-a fost povestit și a decis că merge personal acolo să distrugă biserica și să îl ardă de viu pe preot. Ajunși la biserică au băgat animalele înăuntru. Preotul a început slujba, iar oamenii lui Amfilog s-au îngrozit deoarece toate animalele au câzut jos și au rămas nemișcate. Împăratul a dat ordin să fie scoase animalele și s-a ajezat să vadă ce o să facă preotul în continuare. Lui Amfilog i-a fost permis să vadă cu ochii spirituali tot ce se întîmplă acolo, lucru care l-a mirat tare deoarece vedea îngeri, vedea multă lume care nu intrase pe ușă, însă era acolo. Împăratul era fascinat de tot ce vedea și auzea, stând cuminte și atent.

Amfilog a văzut și înțeles că un preot nu se roagă niciodată singur. Împreună cu preotul stau sfinți și cete îngerești. Deși preotul era unul singur și doar parcurgea pașii Liturghiei, împăratul vedea tot ce implică slujba. A simțit împăratul mai mult respect și s-a simțit în fața preotului mai mic decât în fața celui mai temut și bine înarmat dușman al său. Împăratului i-a fost dat să vadă totul din planul energetic, vedea și oameni care șușotesc și ce era în preajma acestora, vedea și puritatea altora și ce era în preajma lor.

Când i-a spus la final împăratul preotului ce a vazut acesta i-a răspuns: “ Mai bun ești tu înaintea lui Dumnezeu, decât mine nevrednicul[…] “ și i-a spus că după botez poate primi și “trupul și sângele”, iar împăratul cu oamenii lui au cerut să îi boteze în creștinism. Preotul i-a spus că lui nu îi este îngăduit să boteze un împărat, ci doar patriarhul. Împăratul a trimis după patriarh să vină să îi boteze. Au fost botezați, le-au fost explicate cele necesare, iar poi

Amfilog a plecat cu oastea înapoi la Amurat.

Acele aspecte care nu sunt palpabile, sunt cele pe care e bine ca noi să le luăm în calcul și să nu renunțăm la ce ne poate face nouă bine, doar pentru că nu ne place poate un preot. Să lăsăm preotul în voia lui Dumnezeu, iar noi să ne bucurăm de ceea ce ne poate ajuta mult.
În plus credeți că nu există ofițeri care nu sunt ok, care poate au înșelat soția sau poate au furat sau poate…? Credeți că nu există profesori care nu sunt așa cum ar trebui să fie?

Din fericire, când vine vorba de preoți, aceștia nu sunt niciodată singuri și doar asta e important.

Sper că această prezentare diferită a necesității Liturghiei în viețile noastre să vă ajute să beneficiați de ceea ce vă este util.

© Drepturi de autor - Terapie cu energie | Disclaimer