Echinoctiu de primavara

Majoritatea oamenilor stiu detaliile cum ar fi ca astazi incepe primavara astronomica si restul detaliilor stiintifice asa ca eu am sa pun accent pe elementele care ne pot fi de un real folos.

De multe ori elementele simple sunt esentiale asa ca am sa pornesc de la faptul ca astazi noaptea este egala cu ziua ceea ce inseamna ca putem spune ca acesta este momentul in care putem porni de la egal la egal cu partea intunecata din noi, permitand partii luminoase sa creasca si sa faca o schimbare in bine. Va propun sa ne focusam pe faptul ca incepe primavara si se apropie momentul in care serpii incep sa se iveasca. Nu, nu ne intereseaza nici fricile legate de ei nici sa ii vanam ci sa invatam ceva de la ei: sarpele isi “lasa in urma” pielea veche si porneste mai departe reannoit oferindu-ne o bucata de intelepciune spunandu-ne sa lasam vechiul in urma si sa ne schimbam pentru a avea o viata noua si mai buna. Echinoctiul de primavara este un moment prielnic pentru a incepe sa ne debarasam de partile nefavorabile din trecut si sa permitem partii luminoase sa iese la suprafata incepand cu schimbari marunte dar extrem de importante.

Va propun sa schimbam cate o bucatica mica din partea intunecata facand urmatoarele:

  • in clipa in care tindem sa judecam pe cineva, sa ne oprim din aceasta pornire ( macar o singura data pe zi),
  • sa zambim unei persoane pe strada,
  • sa ne oprim si sa respiram fiind atenti atenti pe respiratie timp de 2 minute,
  • sa multumim cuiva pentru un gest aparent banal,
  • sa mancam o patratica mai putin din doza de ciocolata,
  • sa ne trecem visele (planurile/dorintele) pe hartie si sa punem acea hartie intr-un loc sigur

Cu siguranta fiecare din noi poate face o lista proprie cu partea intunecata si cea luminoasa asa ca va las sa stabiliti propria strategie.

In caz ca va ganditi la obiceiul unora de a-si lua angajamente de anul nou pe care le ignora apoi, tocmai v-ati oferit un element pe care sa il schimbati fie ca este o judecata la acea categorie fie ca este teama ca va veti confrunta cu asta…oricum o luati este bine.

Sa constientizam ca soarele devine tot mai puternic si ca el are o putere purificatoare foarte mare asa ca sa il rugam sa fie alaturi de noi.

Important este sa facem cat de putina schimbare si tot e bine.

Va doresc o primavara minunata si intelepciune multa.

© Drepturi de autor - Terapie cu energie | Disclaimer