Povestea celor 4 lumanari

Intr-o camera intunecata in care era o liniste desavarsita ardeau patru lumanari.
Daca omul ar fi fost atent ar fi putut auzi conversatia dintre cele 4 lumanari:

 • 1: Eu sunt PACEA. La inceput eu eram prezenta peste tot si totul era bine. Din pacate lumea nu prea reuseste sa ma pastreze si simt cum urmeaza sa ma sting (si lumanarea palpai putin si se stinse).

Vazand aceasta, cea de a doua lumanare incepu sa vorbeasca

 • 2: Eu sunt CREDINTA si lacasul meu era in sufletul oamenilor. Din pacate tot mai multi oameni considera ca nu le sunt utila si am ajuns ca abea sa mai palpai. Cred ca nu mai are rost sa continui sa ard (se simti ca un vanticel si lumanarea se stinse).

Vazand acestea, cea de a treia lumanare s-a decis si ea sa vorbeasca cu tristete in glas

 • 3: Eu sunt IUBIREA si nu mai am nici eu putere. Oamenii tot mai des uita de mine si ma inlatura din viata lor desi inainte aveam un loc rezervat in inimile lor. In ziua de astazi omul uita sa iubeasca pana si pe cei mai apropiati lor (si lumanarea se stinse)

Se auzira niste pasi iar in incaperea si mai intunecata aparu un copilut

 • Ce s-a intamplat? Trebuia sa ardeti tot timpul, pana la capat, nu sa va stingeti atat de repede.

(copilutul se intrista si incepu sa planga).

Auzind plansul copilutului, se decisese si a patra lumanare sa vorbeasca

 • 4: Nu te necaji, atata timp cat eu inca ard o sa putem sa aprindem si celelalte lumanari pentru ca eu sunt SPERANTA

Aceasta poveste ne prezinta plastic faptul ca desi uneori tindem sa ignoram cele patru elemente, ele ne sunt extrem de necesare pentru a putea avea o calitate mai buna a vietii noastre. Daca va pare greu sa obtinem cele patru , am o veste buna : ele sunt de fapt la promotie 3 + 1 gratis pentru ca atunci cand noi oamenii avem iubire, credinta si speranta dobandim in mod automat si pacea asa ca avem de creat doar 3.

Din punctul meu de vedere este nevoie sa luam fiecare din cele 3 (4) parti in totalitatea ei.
Spre exemplu este bine sa avem CREDINTA fie ca ne referim la credinta d.p.d.v religios si al faptului ca exista un Dumnezeu (sau Marele Spirit, sau Marele arhistrateg, sau cum doriti dumneavoastra sa ii spuneti), fie ca na referim la credinta d.p.d.v al faptului de a crede ca lucruilr sunt realizabile (majoritatea
lucrurilor pe care le folosim in ziua de astazi au fost candva in imaginatia cuiva iar multi altii au considerat ca asa ceva nu este posibil de realizat) sau de a crede ca noi oamenii suntem mult mai buni si mai iubitori si mai intelepti decat ar putea parea la prima vedere.

Este bine sa avem IUBIRE pentru ca iubirea este motorul universului. Fara iubire bebelusii sau puiutii fie mor fie supravietuiesc cu greu si nefolosindu-si nici pe putin potentialul. Daca noi oamenii am iubii propria persoana si pe cei din jurul nostru atunci am fi mai sanatosi, mai fericiti, mai eficienti, am avea o vibratie crescuta si am genera pozitivul in jurul nostru. Spuneam de oferta 3 + 1 iar iubirea o demonstreaza cat se poate de bine prin faptul ca atunci cand am cat de cat rezonabil prezenta iubirea nu mai simt nevoia sa fac rau altora sau mie si cu atat mai putin sa ucid. Ati incercat vreodata sa oferiti iubire unei plantesi sa vedeti efectul ? Iubirea are efect benefic asupra plantelor, asupra animalelor, asupra oamenilor, asupra apei….iar noi ne incapatanam de multe ori sa o retinem la un nivel cat mai mic.

Asa cum spune si povestioara lumanarilor, atunci cand avem SPERANTA putem sa readucem in viata noastra si in acest Univers oricare din celellate componente necesare si benefice. Iar atunci cand combinam iubirea cu oricare din celelalte componente rezultatul este si mai spectacular.

Primul pas este facut in clipa in care constientizam utilitatea si necesitatea prezentei celor 4 elemente in viata noastra de zi cu zi.
Dupa acest prim pas putem sa incepem sa facem mai multe lucruri printre care eu am sa va propun acum unul ce are legatura cu insasi titlul acestui articol si anume utilizarea lumanarilor.

Am amintit 4 elemente importante: pacea, credinta , iubirea, speranta fiecare dintre ele avand legatura cu anumite culori.

Ce putem face?
Foarte simplu, facem urmatorii pasi:

 1. ne decidem asupra unuia din cele 4 elemente, spre exemplu cel pe care il consideram ca fiind cel mai deficitar la noi si
 2. luam o lumanare avand culoarea specifica acelui element,
 3. ne asezam (turceste, in pozitie de meditatia sau pozitie de rugaciune)
 4. asezam lumanarea aprinsa la 20-30 cm in fata noastra,
 5. stam 3- 5 minute in care sa ne linistim mentalul si corpul,
 6. Il rugam pe Dumnezeu sau Universul sa ne ajute sa dobandim si mai mult din elementul ales si sa il dezvoltam pe cel existent
 7. meditam putin la elementul ales; la faptul ca il avem dar nu il prea folosim, la faptul ca il putem noi genera in lume si ne propunem sa ne bucuram de fiecare data cand il primim.
© Drepturi de autor - Terapie cu energie | Disclaimer