Solstitiu de iarna

22 Decembrie ne aminteste printre altele ca este inceputul iernii inclusiv din punct de vedere astronomic. Am atins punctul in care noaptea a ajuns la maxim iar de acum incep sa creasca zilele.

Evident ca in multe locuri din lume exista diverse traditii cu multe implicatii insa nu am sa ma axez pe ele ci doar pe aspectele practice pentru noi cei din ziua de astazi si care traim pe aceste meleaguri.

Stim din natura ca iarna este acel moment al hibernarii, cand se intra intr-un sir lung de luni reci.

Personal consider ca natura insasi ne arata ca este cazul sa constientizam intunericul si frigul insa nu atat ca si lipsa soarelui afara si temperaturi sub 0 ci intunericul ca acel aspect din fizica cuantica ce ne spune ca este vorba de lipsa luminii iar frigul ca acea “raceala” fata de noi si fata de cei din jurul nostru. Eu spun ca ar fi bine sa ne raportam la hibernare ca la o perioada in care sa constientizam ceea ce ne arata natura si sa ne folosim de resursele de pozitiv din noi pentru a creste lumina interioara si a ne permite ca dupa inceperea noului an sa incepem o primavara nu doar ca anotimp ci ca renastere spre o versiune a noastra mult mai buna.

Nu am sa va vorbesc nici despre intrarea lui Saturn… aceste aspecte le puteti gasi cu siguranta in multe surse.

Pentru aceia dintre noi care vor totusi sa se raporteze si la vreuna din traditii cum sunt cele care implicau focul, putem sa o facem si…sa aiba si un anume efect.

Ne putem folosi de foc in doua modalitati:

aprindem o lumanare, preferabil din ceara naturala, si o punem langa noi atunci cand vom scrie;
de flacara la arderea hartiei scrise.
Spre exemplu putem nota pe o hartie acele lucruri care ne deranjeaza si de care vrem sa scapam fie ca este vorba de obiceiurile proprii mai putin sanatoase fie ca este vorba de ganduri care ne macina. Dupa ce am notat, luam acea hartiuta si deasupra unei conserve metalice goale sau deasupra unui vas cu apa ii dam foc avand grija sa arda tot ce a fost scris. Daca nu avem conserva goala si facem deasupra unui vas cu apa, putem hartiuta sa o fixam pe o scobitoare incat sa arda integral iar dupa ce a ars sa aruncam ce a ramas, intr-o apa curgatoare sau in vasul de toaleta tragand apa dupa.

Va recomand ca acest mic ritual sa nu il faceti in camera ci afara pe terasa sau in curte deoarece hartia arsa produce un fum destul de puternic iar cand este si informata este si mai intens.

Inca suntem si sub influenta portalului energetic asa ca avem un sprijin suplimentar. Acest moment este si unul al deciziilor de schimbare, un moment optim pentru a lasa in trecut ceea ce nu ne mai este util si sa ne stabilim un plan de viitor iar cel mai bun mod de a face asta este acela de a ne acorda 10 minute pentru a sta in liniste si a ne reaminti si constientiza ceea ce ne dorim iar apoi sa trecem pe hartie toate aceste aspecte.

Este o perioada a nasterii; nasterea luminii tot mai puternice, nasterea lui Hristos…este necesar sa generam o nastere si cea mai simpla modalitate este aceea de a da nastere in noi tuturor acelor dorinte. Pentru ca ceva sa fie inafara este bine intai sa fie in interior asa ca sfatul meu este acela sa profitam de acest moment si sa punem pe hartie.

Este sfarsitul descresterii si inceputul cresterii.

Va sugerez sa consumati multe lichide chiar daca poate nu va este foarte sete; aportul de apa in organism are multiple avantaje insa poate cel mai mare este acela ca ajuta energiile sa circule mai bine in corp la fel si informatiile innoirii.

Va doresc si imi doresc ca lumina din noi sa devina din ce in ce mai mare.

© Drepturi de autor - Terapie cu energie | Disclaimer