fbpx

Acceptul – Terapia si pomelnicul

Am observat că foarte multă lume are o provocare cu subiectul acceptului.

De data aceasta o să mă raportez la două sectoare și anume cel al terapiilor complementare și al pomelnicului ce se pune la biserică/mănăstire.

Acest articol se adresează celor care vor să le fie mai bine, restul nu are rost să citiți mai departe.

O să încep cu partea de terapii complementare, terapii în care terapeutul nu o să facă nimic fără acceptul persoanei cu pricina. Dacă găsiți terapeuți care lucrează fără accept, poate că nu ați ajuns unde trebuie.

Ce este acest accept? Ei bine este acel acord pe care îl dă omul prin care confirmă că este de acord să beneficieze de terapie și că a înțeles cât de cât despre ce este vorba. În acest punct e posibil ca unii să vă revoltați în stilul “ Cine nu vrea să îi fie bine?”, “Cine nu vrea să se vindece?“. Ați fi surprinși cât de mulți oameni pretind doar că vor să le fie bine și să se vindece, în timp ce la modul real, refuză.

Din acest motiv terapeutul trebuie să aibă acceptul și să se asigure că omul a cam înțeles despre ce este vorba.

Spre exemplu beneficiul secundar este una din bube.

Ce este acest beneficiue secundar? Ei bine, beneficiul secundar este acel caz în care omul consideră că are mai multe avantaje dacă rămâne bolnav sau într-o situație grea. Vă dau un exemplu, cât se poate, de beneficiu secundar:

  • Când cineva este bolnav/ă, de multe ori lumea îi acordă mai multă ateție, grijă, timp alocat, etc. Dacă omul este singur, evident că îi place că toți îl bagă în seamă, vin în vizită, aduc cadouri, se oferă să îl/o ajute, nu îl mai contrazic așa de dur, etc. Aceste avantaje îl pot determina să aleagă să rămână bolnav/ă.
  • Când cineva este bolnav/ă se poate lamenta pentru a atrage atenția celor din jur și mila lor. De ce ar face cineva așa ceva? Poate pentru atenție, poate pentru a fura din energia acelor persoane. O să atrag atenția asupra faptului că nu am spus COMPASIUNE, ci am spus MILĂ. Majoritatea lumii o să ofere milă iar mila crează breșă de conectare.
  • Combinând puțin din prima liniuță și puțin din a doua putem continua, spunând că acea atenție oferită de mai multe persoane crează o conexiune, un string energetic ceea ce îmi poate oferi câteva baterii.

Subiectul este mult mai stufos, însă deja ați putut înțelege esențialul și faptul că uneori unele persoane aleg să nu se vindece. Și atunci daca omul vrea să nu se vindece, iar tu vrei să îi fie făcută terapie ce ne facem? Importantă este dorința persoanei, prin urmare nici un terapeut ok nu îi face terapie.
Am întâlnit în practica noastră destule cazuri în care altcineva dorește binele lui X și nu personal X.

Ca să simplificăm o să vă dau acel exemplu în care vine soția și spune: soțul meu vrea să se lase de fumat. Eu mă uit la dânsa și îi spun că soțul încă nu s-a hotărât. Soția începe să îmi explice cât de hotărât este soțul să se lase de fumat și că nu îi face bine și mai și dă mulți bani pe țigări etc.

Există totuși cazuri în care faptul că un membru al familiei vrea pentru X este sufiecient, cazul minorului la care părintele are drept de decizie. În rest, fiecare pe cont propriu.

Continuăm cu pomelnicul, respectiv trecutul pe pomelnic. Ei bine aici lucrurile sunt puțin mai alambicate, pentru că pot fi fețe bisericești care merg pe premiza că, să vrei ceva bun pentru cineva este corect… și nu este greșit.

Cu toate acestea recomandarea noastra este acea de a trece pe pomelnic doar pe acele persoane pe care le-ați întrebat și v-au dat acordul să le treceți, sau chiar v-au rugat. Ei bine, un prim aspect are legatură cu prima parte a acestui articol și anume dorința lui X de a rămâne așa. Dacă X nu vrea să schimbe absolut nimic, asta înseamnă că nu vrea nici să fie trecut pe pomelnic sau la Sf Maslu pentru că ar putea fi ajutat. Degeaba vrea mama, soția, fiul, daca nu vrea X.

O altă variantă este ateul sau cel care face cu nervii de câte ori vede o biserică, un preot sau aude ceva despre religie. Cum să îl pui pe acesta pe pomelnic?

Nu îl pui, că te încarci aiurea.

În caz că aveți dileme referitor la acest aspect, o să amintesc că avem mari duhovnici care spuneau să nu pui pe pomelnic vreun sectar, să nu pui pe pomelnic pe cineva care bea/este alcoolic, etc.

Ești obișnuit/ă să decizi în locul altora? Simplu: convinge-i să își dorească ei acel ceva.

Cum mai sun eu omuleților noștri: în filmul vieții tale tu ești vedeta principală.

© Drepturi de autor - Terapie cu energie | Disclaimer