In acest univers in care traim noi, unul din lucrurile care se manifesta din plin este atractia. Atunci cand spun atractie ma gandesc la toate formele ei, pornind de la atractia dintre doua persoane de sex diferit sau de acelasi sex in sensul formarii unui cuplu, atractia pe care o avem fata de o masina sau o casa, atractia fata de un loc de munca sau fata de o profesie, si nu in ultimul rand atractia fata de un nivel vibrational. Dintre exemplele de mai sus, cel mai mare accent il vom pune astazi asupra atractiei fata de un nivel vibrational. Totul in jurul nostru este energie si totul are o vibratie specifica.
Si de aceasta data o sa va rog sa va amintiti acele experimente facute cu diapazoanele si cu triangulele, pentru a constientiza mai usor ce si cum se intampla.
La modul ideal noi ar trebui sa avem o vibratie cat mai ridicata, pentru a ne fi ok si pentru a nu intra in rezonanata cu acele lucruri care ne sunt contraproductive. Din pacate nivelul multora dintre noi este unul fluctuant si care tinde sa se “odihneasca” la nivel jos.
Cand nivelul nostru vibrational este unul scazut (lucru care se mai intampla la orice om), devenim receptivi si vulnerabili la situatii cu vibratie joasa, situatii care sunt contraproductive binelul nostru. Sa luam un exemplu simplu din viata de zi cu zi: sa presupunem ca suntem angajati la o institutie si ca dintr-un motiv anume departamentul in care lucram tocmai a fost criticat de catre sef pe un ton ridicat si acuzator-umilitor = acest lucru (la multa lume), determina o scadere a vibratiei proprii. Daca stam sa ne amintim o astfel de situatie, o sa observam ca dupa acel moment, oamenii din departamentul cu pricina ajungeau sa se certe mai usor in acea zi cu lumea, aparea riscul sa se dea vina unul pe celalalt, se ajungea la barfa, etc.
Din indiferent ce punct abordam situatia, fie cea a Crestinismului cu teoria pacatului, fie cea orientala cu teoria karmei = noi ne facem rau singuri. Daca nu am luat masuri sa ne crestem vibratia, probabilitatea sa ne fi lasat trasi in unul din exemplele enumerate este extrem de mare. In acel moment se creeaza un cerc vicios de genul: starea mea a atras situatii contraproductive, implicarea in acele situatii imi sustinea caderea si mentinerea la nivel jos a propriei vibratii, lucru care atrage alte situatii si ciclul continua de obicei cu cateva elemente.
Pe langa starea naspa pe care o avem in si din acel moment, mai adaugam la lista “bucurii” specifice celor doua curente:
- Pe calea crestinismului ajungem sa generam pacat fata de cei cu care interactionam, fie prin faptul ca riscam sa judecam nefondat si nu e ok, fie datorita starii il sabotam pe X – ceea ce nu e ok, fie barfind ii compromitem imaginea lui Y – ceea ce nu e ok, s.a.m.d. Nu doar ca am facut rele emitand energie negativa in jur, care imi va genera neplaceri, ci imi incarc si “soarta” familiei cu efectele greselilor mele. Daca suntem adeptii acelei versiuni in care pentru pacatele facute vom plati – atunci avem o motivatie clara sa ne starduim sa facem in asa fel incat sa nu tot adaugam pacate la lista noastra. Daca suntem adeptii acelei versiuni care spune ca in aceasta viata avem de invatat unele lucruri – atunci ne este o buna motivatie sa invatam din prima si sa nu tot ramanem “corigenti sau repetenti” la acele lectii. Daca avem copil – atunci o motivatie foarte buna de a evita contraproductivul este aceea ca in crestinism exista acel principiu conform caruia consecinta pacatului meu se transmite copilului meu. Am putea continua, dar cu siguranta ati inteles cum sta treaba.
- Pe calea budismului sau a altor curente orientale : ne incarcam karmic prin oricare din exemplele date (barfa, sabotare, judecata etc). Altfel spus creez o “tranzactie” ce determina necesitatea unei plati, pentru ca in acest univers exista o lege a bumerangului care spune ca tot ce emit se intoarce la mine si atunci cand iti fac rau creez o premiza ca tu sa imi intorci raul facut ( “ochi pentru ochi – dinte pentru dinte”). Atunci cand decid sa nu reactionez contraproductiv, am suplimentar si sansa de a reusi sa ies mai repede din Samsara. In plus, si la varianta orientala, impactul este si asupra celorlalti membrii de familie prin, etc.
Poate ca uneori nu este cel mai usor lucru, insa ne poate fi foarte util sa nu ne lasam trasi in aceste cercuri vicioase si sa nu cream polite ce vor urma sa fie platite intr-un fel sau altul. Imi vin in minte cateva sfaturi care nu mai stiu cum sunau exact, dar va reproduc idea:
- Daca nu poti face bine, macar nu fa rau
- De cate ori ai ocazia fa un bine; iar ocazii ai mereu
Ne fac o propunere de joc pentru oamenii mari: timp de cateva zile, de cate ori am o pornire contraproductiva, sa decid sa nu o fac.
- Atunci cand am ocazia sa barfesc pe cineva – sa decid ca de data aceasta ignor ce as putea spune negativ si tac, sau si mai bine, imi amintesc ceva bun despre acea persoana si spun acest lucru, nu cel negativ;
- Atunci cand am ocazia sa judec pe cineva – sa ma abtin si sa imi spun ca (daca e nevoie) oricum o sa primeasca pedeapsa, asa ca ma abtin sa fac eu pe judecatorul;
- Atunci cand lumea se agita in gol pe o tema care nu poate fi modifiocata – sa decid sa fac altceva mai util sau mai placut;
- Exemplele pot continua insa idea de baza ramane aceeasi, iar beneficiile aplicarii acestui joc sunt de la mari in sus.
Tentatiile de a intra in rezonanta cu vibratiile joase sunt multe si intinse de-a lungul vietii fiecaruia. De cazut in aceasta capcana cadem fiecare cu probabilitate mare, insa idea este alta: sa intru in rezonanta joasa cat mai rar si sa raman acolo cat mai putin timp. Daca din 100% de situatii in care as putea intra in rezonanta joasa, reusesc in una sa nu intru = sunt tare , viata mea o sa inceapa sa fie altfel.
Este important ca atunci cand apare acea situatie contraproductiva si ne atrage spre ea, sa ii multumim ca a aparut pentru ca noi sa constientizam ceva si sa facem o schimbare in bine, iar apoi sa ii dam voie sa plece.