fbpx

Imunitate – Emotii – Energie

In acest articol vom discuta despre una din bazele unui sistem imunitar functional la nivel optim pentru starea de sanatate si ce putem face.

Este util sa amintim cuvintele lui Erasmus, care a spus: “ Satius est initiis mederi quam fini”, ceea ce inseamna: “Mai bine este sa vindeci inceputurile, decat sfarsiturile (bolilor)”. Aceasta idee ce dateaza de prin anul 1500, prezinta doua aspecte ale oricarei patologii:

 • Primul aspect ne prezinta faptul ca este foarte importanta preventia, fiind mult mai usor sa previ o boala decat sa o vindeci,
 • Al doilea aspect fiind acela ca orice “boala” se instaleaza in primul rand la nivel energetic, acesta fiind inceputul bolii, care apoi este in plan fiziologic si organic. Acest lucru confirma importanta actiunii de la nivelul energetic, pana inca nu este nevoie de medicina alopata si de medicamente.

De multe ori cand vine vorba de energie, ne gandim la chestii nonpalpabile si riscam sa nu acordam suficienta importanta, asa ca am sa fac un fel de traducere la ceea ce inseamna nivelul energetic si cauzele subtile: putem reformula spunand ca este vorba despre aspectele mental-emotionale care, atunci cand nu sunt gestionate corect, genereaza blocajele energetice, care ulterior devin diferite boli. Atunci cand actionam, atat energetic, cat si asupra raportarii la emotii, tipare, programe, facem pe de o parte preventie si pe de alta parte tratare la nivel incipient, incat sa obtinem vindecarea.

Totul in lumea aceasta este in primul rand energie si apoi materie.

La o prima privire, e posibil sa ne intrebam ce au emotiile cu sistemul imunitar si cu starea noastra de bine. In primul rand atunci cand vorbim despre sistemul imunitar, ne raportam la doua categorii: una mai mare (ca marimi), unde intra si urmatoarele – splina, timusul, ganglionii limfatici, apendice si placile Peyer si una mai mica (ca marimi), unde intra si urmatoarele – limfocitele, fagocitele, celulele killer.

Intrand ceva mai mult in detalii, vom aminti ca o foarte mare parte a celulelor sistemului imunitar se gasesc la nivel intestinal, acesta fiind esential pentru functionarea optima a sistemului imunitar. Ati auzit sau chiar folosit expresii din popor:

 • “Nu pot sa diger asa ceva”;
 • “Pune la ficati “;
 • “Nu pot sa inghit…”;
 • “Ma roade la burta”;
 • “Am strans din buci “;
 • Si multe altele…, niciuna nu se refera la mancare, ci la modul de abordare a situatiei.

Poporul are o mare intelepciune, inclusiv in expresiile cotidiene. Din punct de vedere energetic, tractul digestiv / aparatul digestiv este suprapus peste cel emotional. Daca vreti alta fateta, ganditi-va ca ati auzit de cunostinte care au facut ulcer pe baza nervoasa (din cauza stresului), persoane care din cauza emotiilor au facut diaree, etc. Despre timusul care are un mare rol in sistemul imunitar si faptul ca acesta are legatura cu capacitatea de a iubi si manifestarea iubirii in viata de zi cu zi, am amintit in celalalt articol, cel despre imunitate, pe care il gasiti accesand urmatorul link: Imunitate – Rezonanta – Vibratie – Sanatate mai buna.

Impactul energetic asupra sistemului imunitar se observa si din analiza energetica, facuta cu aparatura de rezonanta, asupra persoanelor de diferite varste si de ambele sexe, cateva exemple cu cativa stresori: – femeie 34 ani = timusul, vinovatia, suprarenalele, stress mental-emotional;

 • barbat 68 ani = furia, splina, stress mental-emotional, sistemul gastrointestinal, amigdalele, tiroida,
 • femeie 68 ani = jalea, vinovatia, sistemul gastointestinal, rusinea;
 • femeie 26 ani = furia, timusul;
 • barbat 47 ani = jalea, amigdalele, stress mental-emotional, splina, vinovatia.

Se creaza un cerc vicios intre emotiile care afecteaza organelle, care la randul lor afecteaza emotiile si totul da un dezechilibru energetic, ce are impact negativ asupra sistemului imunitar.

Atunci cand suntem invatati ce si cum sa facem, cum sa ne raportam la situatie fara a intra in panica si in rezonanta cu vibratia joasa si negativitatea din jur, cand avem sprijin energetic, ne oferim noua o sansa mult mai mare de a trece cu bine prin situatii si de a pastra un sistem imunitar cat mai optim functional.

Despre intrarea in rezonanta puteti citi in celalalt articol, accesand urmatorul link: Imunitate – Rezonanta – Vibratie – Sanatate mai buna.

S-a observat de-a lungul timpului ca atunci cand masurile prevazute si aplicate de medicina clasica sunt combinate cu masurile abordarii complementare, rezultatul este unul mult mai eficient.

Sfatul nostru este acela sa nu intrati in rezonanta cu negativul, ci sa va pastrati echilibrul emotional si o vibratie ridicata, pentru a sustine eficient sistemul imunitar, incat acesta sa tina bolile la distanta.

Pentru aceia dintre dumneavoastra care doriti sa beneficiati de abordarea energetica si de consultanta, ambele accesibile la distanta, pentru a trece mai usor prin aceasta situatie, va propunem serviciile noastre, cum este si coachingul energetic pe care il gasiti la urmatorul link: Coaching energetic.

© Drepturi de autor - Terapie cu energie | Disclaimer