PIEDICILE ȘI POSTUL
Mă gândeam în dimineața aceasta că poate este bine să vă spun câteva cuvinte despre unele perioade cum sunt și cele ale posturilor. Știți probabil toți că postul este o perioadă de, hai să îi spunem, abțineri, de la cele de a ne abține de la a mânca – în primul rând carne și apoi produsele ovo-lacto, până la cele de genul abținerii de la manifestarea negativității și aplicarea unei pauze de sex. Ei bine, acest aspect îl știe majoritatea lumii, însă mai puțină lume știe că postul este o perioadă cu încercări și obstacole.
Este deja proverbială lupta dintre bine și rău, pornind de la basmele copilăriei și mergând până la religie, teorii complexe și fizică cuantică.
Ei bine dacă acceptăm această polaritate bine – rău, o să devină mai clar că atunci când faci ceva pentru a merge înspre lumină, este cumva și ca o declarație de aderență la bine, lucru care nu este foarte pe placul taberei opuse și anume a întunericului. Nu o să filosofăm pe tema ce este binele și ce este răul sau lumina și întunericul și nici pe faptul că nu există întuneric, CI doar conștientizăm că atunci când două tabere sunt în conflict, atunci când ții cu o tabără, riști să fie considerat că ești dușmanul celeilalte.
Întunericul tinde să tragă în jos, să pună piedici, să demonstreze că nu are rost să faci schimbări pentru a merge spre lumină.
Este important să știți că în aceste perioade există riscul să vă confruntați cu tot felul de chestii mai puțin plăcute, încât să renunțați, să amânați, să nu credeți, etc.
În anumite perioade, cum sunt și cele din preajma unor sărbători, se “ deschid cerurile “, iar vălul dintre planuri tinde să fie foarte subțire, iar activitățile mai buhuhu să devină mult mai prezente și mult mai intense.
În astfel de tipuri de perioade este nevoie:
- să fiți mai consecvenți,
- să fiți mai hotărâți,
- să nu renunțați ușor,
- să aveți încredere,
- să aveți în fața ochilor destinația,
- să păstrați vibrația cât mai sus pe termen cât mai lung…
Există o idee care spune că: singurul lucru constant în viață este schimbarea.
Și atunci de ce să nu schimbăm în bine din moment ce schimbarea o să fie prezentă oricum, însă cu risc de a fi spre mai puțin plăcut.
Este necesar să vă mai spun despre un aspect important, măcar pe scurt, și anume influența egregoarelor.
Din păcate, multă lume are experiențe mai puțin plăcute, frici, etc. Ei bine acești oameni care s-au lăsat opriți din drum și au ajuns la anumite idei contraproductive, alimentează egregoare, care la rândul lor influențează pe majoritatea lumii – cu mai mult sau mai puțin succes.
Că tot spuneam de ținutul postului: nu ați pățit niciodată, voi sau cei cunoscuți, să încercați să țineși post și când vă era lumea mai dragă, să vă corupă cineva sau ceva și să o comiteți încălcând postul?
Ei bine există foarte mulți oameni în această categorie, pornind de la subsemnatul și lista continuând. Și ne spunem chestii de genul:
- bă nu merge, este prea greu;
- orice faci tot greșești;
- e imposibil să nu gândești negativ;
- cum să nu te cerți cu ăla de a făcut … .
Toate acestea se adună în forme gând și generează egregoare. Cu alte cuvinte, atunci când te decizi să ți postul – ghici ce? Toate acele gânduri ale acelor oameni parcă vin și îți șoptesc la ureche toate acele afirmații și te demoralizează, asta pe lângă orice altă piedică a întunericului. Evident, mai apare și experiența proprie care îți șoptește că ai mai încercat și nu a mers.
Partea nasoală este aceea că în astfel de perioade, obstacolele nu apar exclusiv pe ce înseamnă postul sau strict spiritualtatea, ci pe orice aspect ce te poate afecta.
Dacă rezum toate cuvintele de mai sus atunci sună așa:
- fă ce e bine să faci,
- nu renunța,
- ține vibrația sus.
Și acum ca bonus: dacă veți face cele necesare, o să observați că veți percepe sărbătorile în mod diferit. Spre exemplu la Înviere, veți simți…, dar mai bine nu vă răpesc surpriza.
Spor la treabă.