fbpx

Ziua pisicilor

Ei bine, frumoasa zi de 8 august este aleasă ca fiind ziua pisicilor. Așa că: LA MULȚI ANI tuturor piscilor!

Atunci când vorbim de pisici, primul și primul lucru despre care trebuie să vorbim este o parte a memoriei lor. Este extrem de important de știut că pisicile au un fragment din memorie atât de bine imprimat, încât nimeni nu poate să îl șteargă la o pisică care este cât de cât ok. Informația ce nu poate fi anulată este amintirea ancestrală a faptului că ele au fost cândva zeități.

Dacă vă doriți o pisică sau cochetați cu acest aspect – totul pornește de la necesitatea ca voi să înțelegeți că pisica știe că a fost zeitate și se comportă ca atare, prin urmare nu voi veți avea o pisică, ci acea pisică o să aibe un om. Dacă ați înțeles acest aspect și sunteți ok cu el, atunci distracție plăcută.

La pisicile care sunt cum spun eu normale, în sensul că nu au sinapse scurtcircuitate și fire conectate aiurea, avantajul este că veți avea pe cine să drăgăliți și veți fi drăgăliți.

Haideți să vedem din beneficiile avutului de pisică:

  • Reduce stresul și anxietatea;
  • Ajută la întărirea sistemului imunitar;
  • Identifică locurile din corpul vostru care sunt cu patologii;
  • Ajută la scăderea presiunii arteriale;
  • Ajută la vindecarea leziunilor la nivel de articulații.

Am putea continua, dar ați prins sigur ideea.

Ceea ce este bine să mai știți dacă nu ați avut niciodată pisică și o luați pentru copilul dumneavoastră, pisicuța aceea micuță și drăguță de încape în palmă… ei bine cu timpul crește și se face mare, nu rămâne micuță cât o palmă.

Avantajul la pisici este acela că o bună bucată din viață o petrec dormind, moțăind, lenevind.

Arborele genealogic al pisicii merge vreo 9 mii de ani în urmă pe când era o pisică sălbatică, nu domesticită. Domesticirea a apărut acum vreo 4000 de ani, pe când omul a înțeles că este util să aibă pisică pentru a proteja culturile și hambarele de rozătoare. Pisicile sunt foarte buni vânători, prădători înnăscuți. Acest lucru este bine de știut și de asociat cu faptul că, oricât de inteligente ar fi pisicile, instuctul domină. Ce înseamnă asta? Înseamnă că riscați să vă vâneze și canarii și hamsterul și cam tot ce mișcă, inclusiv degetul ieșit de sub pătură.

Când spunem pisici, ne gândim la Egiptul Antic, unde erau venerate pe vremuri. Iar când spunem Egipt antic, ne ducem cu gândul la zeița Bastet.

Și tot în egipt a mai fost asociată pisica cu Sekhmet, zeita leoaică.

Nu. Nu doar în Egipt avem asocierile de rigoare, ci și în China unde avem zeița Yifan Zhang.

Vă spuneam că pisicile au oameni și nu oamenii pisici. Ei bine, în Europa pisicile au ajuns alegând să urce pe nave unde prindeau șoareci și șobolani aflați în bunătățurile de pe nave. Apoi au debarcat și uite așa avem și noi astăzi pisici în jur.

Ce mai știu să facă pisicile? Ei bine, ați văzut în filme că vrăjitoarele aveau pisică? Dap, pisicile au și niște aptitudini legate de lumea mai puțin palpabilă. Cert este că sunt o formă de gardieni energetici ai omului, ceea ce este de bine pentru oameni.

Fără a dori să sperii lumea, o să fac mențiunea că pisica ar trebui să o luați ținând cont de anumite perioade și mai ales după caracteristicile persoanei pentru care o luați. Ca să înțelegeți: dacă persoana are în interior agresivitate mai mare nerezolvată – pisica riscați să nu fie una ce se alintă mereu, ci una care zgârie des și mușcă.

Și totuși, pisicile sunt niște mari seducătoare, care te cuceresc cu farmecul lor aparte și cu drăgălășenia lor.

Ar fi multe de spus, dar mă opresc aici sugerându-vă ca astăzi (și nu doar astăzi) să alintați o pisică, să dați de mâncare unei pisici, să povestiți cu ea.

© Drepturi de autor - Terapie cu energie | Disclaimer