De aceasta data ne raportam la inca o bucata dintr-o reteta magica. Cuvintele magice de astazi sunt: “Te rog sa ma ierti”. Am inceput intr-un alt articol sa vorbim despre iertare asa ca astazi vom continua.
Pentru ca tot este Saptamana Mare si suntem inaintea uneia din marile sarbatori de peste an, Pastele, o sa va amintesc un fragment din “Tatal nostru”.
Personal consider un adevarat cadou acea constientizare referitoare la angajamentul din Rugaciunea Imparateasca. Multi spunem “Tatal nostru”, insa ignoram implicatiile si anume, urmatorul fragment: “Si ne iarta noua greselile noastre, precum iertam si noi gresitilor nostrii”.
Haideti sa ne oprim un minut si sa ne gandim cat de usor si cat de des iertam???
Independent de cat de mare fan sunt al iertarilor, inca fac greseli si am vazut ca nu sunt singurul.
Oare de cate ori am constientizat ca il rugam pe Dumnezeu sa nu ne ierte?
Ne rugam spunandu-I sa ne ierte asa cum noi ii iertam pe ceilalti, iar noi de prea multe ori nu iertam.
Haideti sa Ii dam motive lui Dumnezeu sa ne ierte.
Despre iertare gasiti aspecte si in celalalt articol la urmatorul link: https://terapiecuenergie.com/blog/iubirea/
Sa iert si sa cer iertare este extrem de important, in general. In aceasta perioada ar fi bine sa ne straduim mult mai mult pentru a ne da o sansa in plus la sanatate si la un sistem imunitar bun.
Pentru cei care cerem ghidare, mesajele vin in cele mai diverse forme, inclusiv aruncand o privire pe ecranul de telefon, unde vezi 7 grade la 11:11 cu baterie 77% si iti amintesti acel sfat de a ierta de 70 de ori cate 7 dat de Iisus.
Este foarte important sa cunoastem Legile Universului pentru a le putea respecta si folosi, incat sa ne facem o viata mai buna. Una din legi este Legea Bumerangului care spune ca tot ceea ce trimit in Univers – se intoarce la mine. Pe baza acestei legi, este intelept sa ne straduim sa emitem iertare si iubire incat de asta sa avem parte in viata noastra.
Exista o expresie care spune ca: “A gresi e omeneste, a ierta este divin”.
In aceasta perioada pentru multa lume este o mare provocare in imposibilitatea spovedaniei si impartasaniei in modul clasic. Ei bine exista o modalitate temporara de a actiona in acest sens, exista preoti care recomanda marturisirea. Marturisirea o pot face si in fata lui Dumnezeu ca pe o alternativa TEMPORARA la spovedanie. Daca aveti deja spovedanii facute, stiti ca idea este sa constientizam greseala, sa o recunoastem, sa ne para rau, sa ne straduim sa nu repetam si sa actinam in consecinta. Si atunci ne gandim la lista cu boroboate, marturisim Divinitatii boroboatele, ne cerem iertare (atat Divinitatii, cat si celor carora putem sa le cerem, fie in plan fizic, fie in… gand) si vedem daca putem compensa cumva. Si uite asa am revenit la a ne cere iertare si la a oferi iertare.
In momentul in care iert, se produce o usurare sufleteasca.
Mai pragmatic privind: atunci cand iert pe cineva, nu mai car acea persoana in spinare de-a lungul anilor. Am sa va povestesc pe scurt o istrioara Zen. Probabil stiti ca, in general, calugarii se detaseaza de aspectele sexuale ale vietii, atat d.p.d.v al implicarii corpului, cat si al gandurilor din aceasta sfera.
Ei bine povestioara ne spune ca pe un drum de tara, mergea un calugar mai batran, impreuna cu un calugar tanar, recent intrat in viata aceasta spirituala. Mergand ei asa pe drumurile de tara, la un moment ajung intr-un loc in care drumul avea o mare baltoaca de apa noroioasa in drum, baltoaca ce oprea partial accesul inainte. In fata baltoacei statea necajita o femeie tanara care dorea sa mearga inainte, dar nu se incumeta din pricina baltoacei. Calugarul tanar era un pic nelinistit de situatia intampinata si astepta sa vada ce vor face in continuare. Calugarul mai batran, ii spune celui tanar ca o sa trebuiasca sa o ajute pe femeie. Calugarul tanar, mirat, ii spune celui mai batran ca ei nu au voie sa aiba relatii cu o femei; calugarul batran ii spune ca ei doar o vor ajuta sa treaca baltoaca. O intreaba pe femeia tanara daca are nevoie de ajutor, iar cand aceasta ii spune ca are mare nevoie de ajutor, calugarul se ofera sa o treaca baltoaca, o ia in brate, intra in baltoaca si o trece de cealalta parte, unde drumul era liber mai departe. Femeia multumeste si pleaca grabita, lasand in urma pe cei doi calugari. Dupa ceva timp, calugarul batran il simte pe cel tanar ca este din ce in ce mai agitat, asa ca dupa inca o bucata de drum, il intreaba pe acesta care e problema. Calugarul tanar ii spune agitat ca ei tocmai au facut o greseala si ca au interactionat cu o femeie si asta nu este admisbil. Celalalt calugar ii spune ca ei doar au ajutat femeia; cel tanar continuand sa se agite si sa vocifereze. Calugarul mai batran il opreste pe cel tanar si ii atrage atentia ca el a luat in brate femeia, dar a lasat-o jos acolo la marginea baltii, in timp ce calugarul tanar inca o cara cu el si dupa atata timp.
Morala este aceea ca ne este mult mai bine sa lasam in urma persoanele care nu sunt ok pentru noi, iertandu-le si usurandu-ne viata pentru a putea merge liberi mai departe.
Calitatea vietii noastre de astazi este data de deciziile si actiunile noastre din trecut. Haideti sa iertam si sa ne facem un present si un viitor mult mai bun si mai luminos.